Въпреки, че студените дни ни се струват много далече, е добре да помислим още от сега за входна врата с качествена топло- и шумоизолация. Това ще Ви спести пари и така вашата спестовна сметка няма драстично да започне да намалява през зимния сезон. Това е и една чудесна възможност да направим прекрасен подарък на нашето семейство като закупим нова изтънчена, стабилна и запазваща топлината в дома ни входна блиндирана врата.

Нека да разгледаме различните материали, които се използват за изолация на входни врати. Масово на пазара са разпространени три вида изолации и сега ще ги изброим като ще опишем и характеристиките, отнасящи се към тях.

Изолации, използвани при входните врати:

  • Минералната вата е висококачествен материал с мека и пореста структура. Той е незапалим, издръжлив на студ и не гние. Едно от предимствата му е, че пропуска преминаването на водните пари и по този начин ще избегнете наличност на кондензация в дома Ви. Друго положително качество на минералната е и това, че този материал бива също така и звукоизолиращ. Екологично чист е и има широк диапазон на ползване.
  • Полистиренът е полимер, изготвян от мономера стирен (стирол), течен въглеводород, произвеждан промишлено от петрол. Устойчив е на киселини и е химически инертен. Познат е още като стиропор. Добър топлоизолатор е и не струва скъпо.
  • Изолация тип „пчелна пита”. Нарича се така, поради формата си. Този материал е съставен от пресовани дървесни частици и е от по-ниския клас изолация. Поради тази причина е и много по-евтин. Пчелната пита е също така вид икономичен пълнеж. Обикновено се използва при изцяло металните врати, тъй като прави конструкцията на крилата по-лека.

Знаейки вече тези основни характеристики на различните видове изолация, използвани при направата на входни врати, за Вас ще бъде много по-удобно и бързо да направите правилния избор. Тъй като това е дългосрочна инвестиция е добре да обмислите всички възможности преди да се впуснете в подобен вид покупка.

Входни врати – видове изолации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *