Кой не иска в днешно време жилището му да е максимално сигурно? Имаме бързо и качествено решение, а то е поставяне на блиндирана врата. Усещането за безопасност е очевидно и не е изненада за повечето хора, но знаете ли на какво се дължи това?

​Нека Ви помогнем малко, отговаряйки на този въпрос

Блиндираните врати са нещо съвсем различно в предлагането. Истина е, че се доближават до металните, ако обърнем внимание на металната им изработка, но само до тук. Разликата, която е основна, се състои в красивия им вид, който се дължи на специалните MDF покрития и фурнир. Търсейки тълкуванието на думата „блиндирана”, ще разберем че буквално „блиндирана” означава „бронирана”. Подобно определение се използва за непробиваеми плоскости. Тоест, блиндираните врати са на практика непробиваеми. Те са стоманени листи, които са монтирани на допълнително подсилена рамка от стомана. Между листовете от метал има пълнеж, който в повечето случаи е метална вата, но разбира се, използват се и други материали. От този пълнеж зависи до колко е топло и шумоизолирана вратата. Качествените блиндирани врати биват покривани с фурнир, който е от естествена дървесина, MDF, ламинат или просто се боядисват прахово, за по-хубава външност.

Колкото до здравината на блиндираната врата, колкото повече листа от стомана има – толкова по-добре. Трябва обаче да се внимава, за да не стане вратата прекалено тежка. Известно е, благодарение на горчивия опит, че колкото по-тежка е една блиндирана врата, толкова по-бързо се износват нейните панти. Най-добре е да си поръчате стандартен размер блиндирана врата. За подсигуряването на Вашата зашита, блиндираните врати имат проектирани специално за тях, заключващи механизми, които ги осигуряват и дават надеждност при опит за разбиване. В тях ще видите оборудване, включващо две или повече от такива механизми. Именно те са причината, слагайки си блиндирана врата, да имате отлична сигурност, а не толкова стоманата или метала. За да може да сте сигурни, че Вие и дома Ви сте максимално защитени, е препоръчително да потърсите човек, който е специалист в монтажа им. Той да постави Вашата блиндирана врата, защото този тип работа не е по силите на всеки. Ако не бъде поставена правилно, блиндираната врата е безполезна!

Какво е блиндирана врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *