Интериорни врати – важно допълнение, които могат да променят изцяло визията на жилището ви. Много подобно на незабележимите первази, дръжките, вратите или големината им са педно от последните неща, на които обръщаме внимание. Вратите не са първото нещо,което забелязваме, но са важна част от интериора и елегантността на цялото пространство. За съжаление се получава лоша практика и интериорните врати остават в периферията, но можем да променим ролята им в помещението ни чрез подходящо подбраните модели.

Ако стъпили вече на фаза „ремонт на цялото жилище” или пък искате да промените част от интериора, подбирайки нови вътрешни врати ще е първата стъпка към успешното приключване на цялостния ремонт.

Дизайн

Дизайнът на интериора се определя главно от избора на под и врати. Бихте могли да съчетаете различни стилове, придавайки забавна визия или пък стилна елегантност. Отделянето на внимание на правилните пропорции за съвършен интериор е важно при избора на интериорна врата да не е твърде голяма или твърде малка.

Рамка за врата:

Дори и най-прекрасният интериор може да бъде съсипан от неправилно подбрана рамка за врата. Доста чести грешки са неправилният монтаж на рамката на вратата или пък избор на евтини материали. Най-важно е да следвате признатите стъпки за монтаж. Ако се затруднявате се доверете на квалифициран монтажен екип. По този начин ще си спестите тревоги в дългосрочен план.

кафява интериорна врата

Посоки на отваряне:

Стандартно вратите са с посоки на отваряне наляво и надясно. За по-лесно ориентиране застанете от страната на пантите, по този начин ще определите дали вратата е лява или дясна. За да спестите място в помещението вратата би могла да се отваря не към помещението, а към коридора – така ще спестите място в помещението.

Шумоизолация:

Важен „закон“ при определена на интериорни врати, за шумоизолацията е класа на предаването на звука или така нареченият STC (Sound transmission class), измерващ количеството звук. Най-доброто показание е над 60, това ще ви осигури доста добра шумоизолация и със сигурност няма да чувате какво говорят в съседната стая, докато вие си почивате.

Полезна информация за интериорните врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *