врати от HDF

Много пъти всички сме толкова погълнати да направим всичко правилно с интериора на къщата, че сме склонни да пренебрегваме материала на интериорните врати. Една добре подбрана врата, би имала голяма разлика в цялостния вид на стаята. Повечето от домовете вече са с поставени врати, но би било разумно да знаете какви материали се използват за вътрешните интериорни врати, ако някой ден тръгнете да ги сменяте.

Врати от масивно дърво

врати от масивно дърво

Има много собственици, които все още предпочитат да имат тази традиционна нотка към къщата. Масивната дървена врата не само ще осигури топлина, но в същото време ще създаде естествен вид на цялата стая. Те са склонни най-вече да имат тежестта и масивността, от която някои хора търсят. Те са много издръжливи и здрави, което означава, че ще се използват изключително дълго време.

Врати от метал и стъкло

Врати от метал и стъкло

Металните и стъклените врати също набират голяма популярност в модерното проектиране на дома. Те не действат като алтернатива на дървените врати, а именно служат за добавяне на много стил и елегантност на вратата.

Освен това е доста опростена, в сравнение с дървената врата или MDF вратата. Когато се заемете със стъклените вложки, може да се окаже скъпо, в сравнение с другите стилове на интериорни врати. Но все пак може да намерите тази опция за материал по-евтина от класическите интериорни врати, които са изработени от масивен дървен материал.

Врати от HDF

 

HDF означава още фибропласт с висока плътност. Можете да ги наречете проектирани дървени продукти, които са съставени предимно от рециклирани дървесни влакна. Сега това се превърна в един от най-често използваните материали за интериорни врати, тъй като е издръжлив, както и достъпен.

В сравнение с традиционния тип дървена врата, HDF вратата е много устойчива на тежки температури, както и на влажност. Материалите за вратите от HDF са по-лесни за боядисване и също така са доста гладки. Има множество опции, между които можете да изберете, когато става въпрос за материал за врати.

Важно е да имате предвид бюджета си и различни други фактори, за да гарантирате, че Вашата врата е здрава и то за дълго време.

Интериорни врати – материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *