Стъклена врата

Вратите с огледала са един много практичен и в същото време много елегантен завършек на жилището ни. Оптически уголемяват площта на жилището и пространството. Идеални за малки жилища тези врати също може да спестят малко място. За да не се поставят освен врати и огледала. Тези, които желаят да се огледат преди да излязат имат добра възможност за това също. Има няколко вида врати със стъкло.

Класическите

Напълно изчистен модел без излишна декорация и някакви допълнителни украсителни ефекта – подходящи са за всякакъв тип интериор и дизайн.

Цветно стъкло

Подчертава вратата и ефекта става по осезаем. Цветовете на вратата може да са най-разнообразни. Стъклото да бъде сребърно, златно или бронзово, а рамката на самата врата да е от HDF, MDF или дори чисто дърво.

Стъкленото огледало може да бъде както по цялата врата, така и разчупено по цялата врата на малки парчета близо едно до друго и образуващи интересни форми, а не само класическите кръг, квадрат и правоъгълник.

Врата

Скрити врати с огледало

Ако искате да скриете някое помещение за околните, варианта е да сложите огледало и така да прикриете врата и входа към стаята. Има 2 варианта: изцяло вратата да покрива дървената плоскост или частично и да има допълнително някакъв ефект, който да скрива прохода. Тук вече няма да има нужда от огледало и от двете страни, защото най-вероятно помещението, което желаете да изолирате от гости ще бъде килер.

Освен за интериорни врати огледала може да се слагат и на входни врати. Но там вече със сигурност нуждата от огледало е само от едната страна. Като за целта те се прикрепят с метални рамки, специални, за да може да се захване огледалото към крилото. Както казахме, най-практичната част на това да имате интериорни или входна врата с огледало е, че малкото жилище ще изглежда по-голямо.

Така светлината ще се пречупва, също така не са трудни за почистване и може да го правите с най-обикновени препарати за стъкла. Все пак има и някакви недостатъци. Огледалото създава проблем с това, че, ако има някаква ремонтна дейност на заключващите механизми ще трябва да се демонтира цялото огледало, за да се случи ремонта. Друга основна част е безопасността. Ако имате малки деца може би ще ви притесняват големите огледала. При по-силен удар на крилото в касата би могло да се счупи и да има неприятни инциденти.

Врати с огледало

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *