Има някои важни моменти, на които да обърнете внимание преди да започнете търсенето на новите Ви врати. Като на първо място разбира се е стилът на интериора в дома. Пазарът предлага голямо разнообразие от врати и позволява да заложите на личния си вкус.

Разбира се с тази стъпка идват и някой важни въпроси като:

Какви помещения имаме и каква врата е подходяща за тях?

Tова е основен момент, защото в зависимост от това дали е баня, хол, килер от там ще се насочим към предпочитаният материал на изработка – именно това е следващият въпрос.

интериорна бяла врата

На какъв материал да заложим?

Tой се определя спрямо предназначението на помещението. Ако търсим по-добра изолация, то тогава е добре да се насочим към интериорни врати изработени от масив или от висококачествени плоскости. Такъв е HDF с плътен пълнеж, например ПДЧ. Ако в помещението ще има повече влага, то тогава материалът за вратата не трябва да бъде дървесен, тъй като ще претърпи деформации и е редно да се насочим към стъклени или алуминиеви врати. В момента на пазара тези врати са почти неразличими от стандартно изглеждащата интериорна врата, тъй като са добре декорирани, досущ като тях, в някой от случаите дори може да бъде с поставено огледало от едната страна. Стъклените врати също са подходящи, като се предлагат в разнообразни цветове, принтове и красиви обработки.

Цветът на интериорните врати

Той трябва да бъде съобразен не с боята в интериора или с някой дребни детайли. Те са преходни, освежаващи ремонти правим почти всяка година. Добре би било да съчетаете Вашите врати с цветовете на мебелите Ви, на пода или дограмата Ви. Така интериорът Ви ще изглежда най-завършен.

Посока на отваряне

Вратите Ви могат да се отварят навътре, навън, ляво, дясно, а защо не и плъзгаща? Това трябва да го решите спрямо пространството, ако е малко би било удачно да се отваря навън към коридора, дори и да се плъзга, ако стената го позволява. Добре е при отваряне крилото да бъде прибрано към стена в близост ако има такава, за да не заема място. Ако помещението е просторно, може да заложите и на двукрила портална.

Как да се подготвим за избора на интериорни врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *