Наслада за очите е, още с влизането си в дома, да ни посреща една красива портална врата. Тя може да бъде монтирана като интериорна или като входна. Благодарение на своя размер, този вид врати спомагат за внасяне на повече простор и светлина в дома.

Нека да разгледаме този малко по-различен тип по-отблизо.

Състои се от две крила, които са закачени на една обща каса. За да може да се постави, необходимо условие е да разполагате с отвор поне 120 см. Изборът на крила е индивидуален. Могат да се подберат две различни, т.е. едното да бъде с остъкляване, а другото да бъде плътно. Има възможност да се варира и с различни по размер крила. Едното да бъде по-широко, а другото – по-тясно. При монтиране на такава интериорна врата, едното крило може да бъде статично, което при нужда от повече пространство да може да се отваря.

Панелните жилища не са особено удачен вариант за поставяне на такива врати, тъй като при тях пространството е малко. Ако все пак клиентът държи да бъде притежател на двукрила врата, ще трябва да се подготви за по-сериозен ремонт, за да може да осигури нужния отвор. За хората, които са на етап „проектиране”, това не е проблем. Просто трябва да си предвидят за какво помещение ще бъде вратата.

Материалите за производство на портални врати могат да бъдат различни – стъклени, дървени, ПДЧ, MDF, HDF. Можете да ги избере с еднакво покритие, за да запазите цялостния стил на жилището.

Всеки има свои предпочитания при обзавеждането и подредбата на дома. Щателното запознаване с предложенията на пазара ви дава възможност да направите най-правилният избор. Ако това е портална врата, то специалистите съветват да се спрете на еднакви модели крила, в един и същ цвят. Двукрилата врата може да бъде перфектния завършек на интериора на всеки дом.

Портална интериорна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *