Врати Видин лого

Наслада за очите е, още с влизането си в дома, да Ви посреща една красива портална врата. Този тип се среща, както при интериорните, така и при входните врати. Благодарение на своя размер, тези врати спомагат за внасяне на повече простор и светлина в дома.

Характеристики и условия за поставяне на портални врати

Нека да разгледаме порталните врати по-отблизо. Състоят се от две крила, закачени на една обща каса. За да може да се поставят, необходимо условие е да разполагате с отвор поне 120 см. Изборът на крила е индивидуален. Могат да се подберат две различни, т.е. едното да бъде с остъкляване, а другото да бъде плътно. Има възможност да се варира и с различни по размер крила. Едното да бъде по-широко, а другото – по-тясно. При монтиране на такава интериорна врата, едното крило може да бъде статично, което при нужда от повече пространство да може да се отваря.

Панелните жилища не са особено удачен вариант за поставяне на такива врати, тъй като при тях пространството е малко. Ако държите да сте притежател на двукрила врата, ще е необходимо да се подготвите за по-сериозен ремонт, за да може да осигурите нужния размер отвор. За хората, които отдалеч предвиждат и проектират промените си, това не е проблем. Те са взели предвид помещението, размера и знаят какво да очакват като краен резултат.

Производството на портални врати може да използва материали – стъкло, дърво, ПДЧ, MDF, HDF. Можете да ги изберете такива с еднакво покритие, за да запазите цялостния стил на жилището. Всеки има свои предпочитания при обзавеждането и подредбата на дома. Щателното запознаване с предложенията на пазара Ви дава възможност да направите най-правилният избор. Ако това е портална врата, то специалистите съветват да се спрете на еднакви модели крила, в един и същ цвят. Двукрилата врата може да бъде перфектния завършек на интериора на всеки дом.

Портална интериорна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *