Когато си закупим нов дом неизбежно възниква въпроса за цветовото съчетание на мебели, стени, под, както и цвета на дограмата. Избирайки си нови интериорни врати често си задаваме въпроса: „ Трябва ли да бъдат съобразени с цвета на подовата настилка?”. В този случай имате два варианта:

  • Да изберете цветове, които се съчетават, но не се сливат един с друг
  • Да изберете цветове, които са контрастни помежду си

Не трябва да се ръководите от общи правила, а от собствените си предпочитания.

Ако се спрете на първият вариант, цветовете на интериорните врати и подовата настилка трябва да се допълват, за да се създаде един завършен и красив интериор. Необходимо е цветовете да бъдат близки един до друг. Дори да има разлика между тях не е чак такъв голям проблем, стига да сте използвали правилните цветове. Ако има дървесни елементи трябва задължително да бъдат еднотипни, за да не се отблъскват.

Вторият вариант е съчетаването на два контрастни цвята. При него трябва да бъдете много внимателни, защото може да се изгуби естетиката в интериора. Доста добре стои като вариант тъмна вътрешна врата (орех или венге) със светъл под (ясен, дъб или др.). Обратната комбинация също стои много добре – тъмна подова настилка съчетана със светли врати в цвят перла или пък бреза. Доста фирми за врати предлагат и интересно съчетание между тъмна каса и светло крило, със светли первази. Това е за почитателите на нестандартните решения!

В съвременния интериор по-често се среща този вариант, в който цвета на интериорните врати контрастира с цвета на пода. Така домът или офисът добиват доста модерно и стилно излъчване.

Предложенията, които се предлагат на днешния пазар са стотици и може да направите избор според собствените си предпочитания и вкус.

Задължително ли е да съчетаем цветовете на подовата настилка с цветовете на интериорните врати?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *