Интериорни врати за дома и офиса

 

Когато си закупите нов дом неизбежно възниква въпроса за цветовото съчетание на мебели, стени, под, както и цвета на дограмата. Избирайки си нови интериорни врати, често си задавате въпроса: „Трябва ли да бъдат съобразени с цвета на подовата настилка?”. В този случай имате два варианта: да изберете цветове, които се съчетават, но не се сливат един с друг или да приложите цветове, които са контрастни един спрямо друг. Не трябва да се ръководите от общи правила, а от собствените си предпочитания!

Съчетаване на цветове

Ако се спрете на първия вариант, тогава хармонията на интериорните врати с подовата настилка трябва да е цел. Необходимо е тези елементи от обзавеждането да се допълват, за да се създаде един завършен и красив интериор. Постигането на завиден резултат е лесно, когато цветовете са близки един до друг. Дори, да има разлика между тях не е чак такъв голям проблем, стига да сте използвали правилните цветове. Предпочитанията Ви към дървесния тип мебелировка, трябва да са подвластни на идеята, те да не се отблъскват, а напротив съчетанието им да е приятно за окото и да не дразни.

Търсене на контраст

Вторият вариант е съчетаването на два контрастни цвята. При него трябва да бъдете много внимателни, защото може да се изгуби естетиката в интериора. Доста добре стои като вариант тъмна вътрешна врата (орех или венге) със светъл под (ясен, дъб или др.). Обратната комбинация също стои много добре – тъмна подова настилка съчетана със светли врати в цвят перла или пък бреза. Доста фирми за врати предлагат и интересно съчетание между тъмна каса и светло крило, със светли первази. Това е за почитателите на нестандартните решения! В съвременния интериор по-често се среща този вариант, в който цвета на интериорните врати контрастира с цвета на пода. Така, домът или офисът добиват доста модерно и стилно излъчване.

Предложенията, които се предлагат на днешния пазар са стотици и може да намерите всичко, което влиза във Вашите представи за красота.

Задължително ли е да съчетаем цветовете на подовата настилка с цветовете на интериорните врати?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *