Дървена входна врата с прозорец

Изисканият дом съчетава в едно стил, красота и комфорт. Входната врата е неделима част от нашия интериор, затова тя трябва да бъде така подбрана, така че да притежава всички тези отличителни белези. Изборът на входна врата е предизвикателство, тъй като човек често е изправен пред дилемата цена или качество.

Ето няколко фактора, за които да помислите, избирайки новата си врата:

Материал

Първо трябва да решим от какъв материал ще е вратата. Днес най-сигурни, предлагайки защита, са металните блиндирани врати, които имат повече от две системи за заключване. Преди всичко друго е сигурността, дори и ако трябва да се направи допустим компромис с външния вид на вратата.

Пълнеж на крилото

На второ място надеждната врата трябва да има добра шумо и топлоизолация. Най-добрия изолатор за входна врата е минералната вата, наричана още каменна. Много често, когато се върнем от работа искаме да си отпочинем и да не чуваме съседите, важно е нашето спокойствие. Именно за това вратата трябва добре да изолира шума от заобикалящия ни свят.

Цвят и дизайн на вратата

Червена входна врата

Други интересни и определящи фактори за вратата, е дизайна и цвета ѝ. Те са от голямо значение, понеже входната врата посреща и изпраща гостите ни, оставяйки в тях впечатление, което трудно би се променило. Отдавна е известно, че цветът носи определено послание и е хубаво да бъде в добро съчетание с цялостния стил на дома ни. Още по-хармонично би изглеждал обликът на входната врата, ако си подхожда със стила на съседските врати.

Според специалисти, цветът предизвиква различни нагласи:

  • вратите с червен цвят носят послание на „ Добре дошъл!“;
  • белите врати са символ на спокойствие и чистота;
  • сивите врати носят усещане за сигурност;
  • кафявите врати олицетворяват доверието и консерватизма;

Цветът на стените

Доброто комбиниране на вратата с цвета на стените е също голямо предизвикателство. Моят съвет е да контрастирате, като на светли стени може да си позволите врати от тъмната гама, например цвят „венге“.

Съчетаването на входната врата с останалите врати, обикновено става, като стилово и цветово, входната врата се доближава до интериорните, но много добър вариант е също, вратите да са в противоположен цвят, за да има контраст и да се отличават. Все пак входната врата е портала на нашия дом и би било по-красиво да се откроява.

Домът е нашето убежище и всеки би го подредил така, както го усеща и би се чувствал най-комфортно и уютно. Отдайте се на своето вдъхновение и сътворете това, което Ви радва и харесва, следвайки своите усещания за красота!

Входната врата – лицето на дома, който обитавате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *