метална модерна врата

Много клиенти имат съмнения относно разликите между блиндирана врата и метална врата. Поради използването на термини като „блиндирана врата“ или „метална врата“, се създава объркване сред хората, които невинаги знаят коя врата предпазва повече или каква е съществената разлика между тези два вида сигурност. Поради тази причина, написахме тази статия като ръководство, за да изясним най-важните разлики и да посъветваме какъв тип входна врата да поставим в нашия дом или офис.

Синя метална врата

​Блиндираната врата и нейните качества

Изработена от качествени материали, конструкцията на крилото на блиндираната врата е подсилена с лист от метал, притежава оребряване, както и минерална вата, така се постига така търсената шумо и топлоизолация. Много по-устойчива е от така наречената „метална врата“, тъй като производствените материали и защитните аксесоари имат по-високо качество и издръжливост срещу нападения от професионални крадци.
Терминът „блиндирана“ не е толкова известен като „метална“, но в този случай говорим за врата от превъзходни материали по отношение на устойчивост и която се вписва перфектно в дома Ви, с оглед останалия интериор.
Всеки производител избира конструкцията на своята блиндирана врата, като прилага усилватели за сигурност, но най-важното е сертификата и тестовете за сигурност, които го придружават, защото те са ориентира, до каква степен блиндираната врата може да спре външната атака.

​Метални врати – характеристики

Металните врати са определени като по-нисък клас, съответно и устойчивостта им е не толкова качествена, в сравнение с тази на блиндираните врати. Те се произвеждат предимно от ламарина. Обикновено имат някои железни подсилвания, но не могат на 100 % да задържат външни атаки и са добре познати на крадците. Могат да се похвалят с шумо и топлоизолиращо свойство, който се изработва от пълнеж от друг вид елементи. Изолационните свойства имат огромно влияние, най-вече ако живеете в жилищна кооперация, защото там шумът е неизбежен, а ако сте в къща имате нужда да не губите топлината през студения период.
Този тип врати се купуват все по-рядко, въпреки че все още са често срещани в новопостроените домове, тъй като цената им е по-евтина от тази на блиндираните врати.
За да не се налага подмяна на входната Ви врата всяка година, изберете такава, чийто материал няма да корозира бързо и е устойчив за ползване за дълъг период.

Блиндирана или метална входна врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *