Врата

В началото на април 2011г. творческите асоциации на Русия представиха нова изложба, която е посветена на вратите. Според художниците, вратата е не само „детайл“ от ежедневието, но и обект, свързващ различни пространства и светове.

Неслучайно се обърна внимание на тази „мебел”

Днес тя става все по-изразителна и е нещо повече от просто „бариера“ между различните стаи. В момента има много нови начини за декориране на крилото. Традиционната структура с гладко покритие се заменя с текстурирани материали, като мраморни стърготини и речен пясък, които могат да дадат специална текстура на повърхността. Като отделна тенденция можем да различим разпространението на вложки с имитация на различни типове кожа. Благодарение на такива техники, вратата постепенно преминава в категорията на съвременните произведения на изкуството; тя се превръща като част от декорацията на помещенията.

Някои модерни модели могат да бъдат изложени в музейни галерии поради техният екстравагантен и нетипичен вид за врата. Например, производителите, които изпълняват модели на ръка са доста автентични и неповторими.

Домус Ауреа е името на вилата на император Нерон. Вратите от тази колекция са напълно съобразени с начина на живот на известния владетел. Уникалността им се състои в използването на най-сложните довършителни техники, които по-рано биха могли да се намерят само в художествената сфера: дърворезба, позлата, инкрустация.

Врата

Уникалният външен вид на вратата се осигурява както от класическите техники, така и от най-модерните технологии. Всички фенове на европейския стил в интериора трябва да обърнат внимание на интериорните врати, чиято особеност е необичайния завършек. Това може да е имитация на венецианския цвят, който отдавна се смята за много труден, тъй като за постигане на желания ефект е необходимо да се обработи дървото или стените по такъв начин, че от четката да останат малки следи, а боята сякаш да лежи върху един слой върху друг. Характерна особеност на тези врати са деликатните декоративни елементи, покрити със сребърна, бронзова или златна материя. Също така на пазара се предлага богат избор от стъкла за всички модели – прозрачни, непрозрачни, с пясъкоструене или златисти или сребърни цветови модели.

Образът на модерните врати отразява не само класиката, но и авангарда.

Например, една от последните колекции на врати на световноизвестния дизайнер Карим Рашид може да бъде наречена „обект на изкуството“. Тези модели веднага привличат вниманието. Вратите имат обикновена класическа форма и необичайни цветове, използвайки модели на компютърна графика и флуоресцентна боя.

В съвременната врата хармонично се съчетават вековните традиции и най-новите иновации, благодарение на които за нас се оформя напълно необичаен образ на тази мебел. И вече е трудно да я наречем „врата” в обичайния смисъл на думата.

Вратата се превръща в част от декора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *