Входна врата с чукче

Неминуемо идват етапи в живота, където всеки се сблъсква с ремонт, обзавеждане или избор на врати, стигайки до входнате врата, трябва да бъдете много внимателни и сигурни в избора си. Следващите въпроси са задавани, а техните отговори се често търсени от почти всички потребители, които са изправени пред промяната на входната си врата.

1. ​Достатъчно сигурна ли е вратата, която съм избрал?

Тъй като конкуренцията на пазара е голяма, експертите съветват да се спрете на модел, обличащ изцяло зида Ви. Погледнете още за – противовзломни шипове, няколко различни по вид заключвания, включващи независими системи, както и бронирани плочи, защитаващи патрона. Разбира се, не подценявайте масивно крило! Крилата обикновено биват 5 см., 7 см. или най-сигурният вариант – 9 см. Заложете на модел, от който лъха сигурност!

2. ​Каква е изолацията в крилото на вратата?

Къща в гора и сняг

Трите по-висококачествени изолации, предлагащи се на пазара са минерална вата, полистирен и масовият „пчелна пита”. Ако трябва да бъдат степенувани, то редът би бил следният: минерална вата – отлична и гарантиранана шумо- и топлоизолация, следвана от полистиренът и „пчелна пита”. Това в никакъв случай не прави последните два пълнежа некачествени, но последната дума имат специалистите в бранша. Мнението е, че челната позиция е за входните врати, притежаващи минерална вата и метални елементи в крилата си.

3. ​Възможно ли е да заложа на врата, отваряща се навън, без това да създава предпоставки за разбиването ѝ?

В съвремието ни външните врати са пригодени да могат да се отварят, както ги поиска клиента. Можете да изберете и посоката – лява или дясна. Изключителната им сигурност се допълва от противовзломни шипове, влизащи и скриващи се направо в самата каса, когато вратата не е отворена. Те гарантират сигурност, дори когато пантите Ви са от външната страна.

​4. Трябва ли ремонтът в жилището да е готов, за да се монтира входната врата?

Не, всъщност е редно вратата да бъде монтирана със започването на ремонта, и след поставянето на пода. Причината е, е че тогава тя е възможно да се коригирана във височина и ширина при евентуална промяна на отвора. Също така, ако има довършителни дейности след монтажа, ще могат да бъдат извършени по време на ремонта Ви.

5. Живея в панелно жилище, мога ли да сменя вратата, ако имам лята метална каса, без да се налага да бъде отстранявана?

Разбира се! По-добрите фирми на пазара предлагат модели, които позволяват „обличане” на вкопаната каса от метал. Проходимата част се стеснява с едва 3 см. в ширина, което е отличен избор, ако искате да не попадате в ситуацията с къртене.

5 въпроса при избора на входна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *