Метална синя врата

Не малка част от хората по света и у нас са обитатели или собственици на къщи, вили, различни по вид и структура кооперации. Началото на всяка от тези сгради е нейната входна врата. Обикновено този тип жилища изискват входни врати, които да бъдат устойчиви на външни атмосферни условия като дъжд, сняг, УВ лъчите на слънцето, влага и др. На пазара вече, все по-рядко се предлагат устойчиви на гореспоменатите метеорологични влияния врати.
Много често е задаван въпроса за разликите между вратите за външни условия и тези за вход на апартамент, например. Основната разлика е в изработката и вида на материала им.

МДФ

Вратите, които не са направени за „екстремни” условия обикновено се изработват с МДФ елементи или по-точно панели, с красиви фрезовки. Техните притежатели се радват на уникалността и стила им, но не бива да мислят, че инсталирайки ги навън, тази тяхна красота ще се запази дълго.

Прахово боядисан метал

Вратите от прахово боядисан метал, съответно не позволяват повърхността им да е податливa и бързо износваща се. При тях основните предимства са техните здравина и устойчивост, също така изключително добрата им шумо- и топлоизолация и не на последно място тяхната сигурност.

Ув защитно фолио

Съществуват също, модели които са са с покритие от УВ защитно фолио, което също Ви гарантира устойчивост на външните атмосферни влияния. Те също предполагат сигурност, здравина и безпроблемна функционалност. Цените им съответно са с минимална разлика спрямо тези от прахово боядисан метал. При тях също имате малко по-голям избор на модели и дизайни, с които да поставите красиво, функционално и добре защитено начало на Вашия дом.

Потърсете съвет от експертите

Често пъти търговците на врати получават запитвания от типа: „Мога ли да монтирам врата за къща на апартамента си?”. Разбира се, че можете, на практика няма съществена разлика, просто няма да бъде тествана нейната устойчивост на атмосферни влияния. Другият често срещан въпрос е „Защо да не монтирам врата с МДФ панели на къщата ми? Тя ще бъде под тераса или под навес и няма да я вали или огрява слънце.”. Нека си представим следната ситуация – горещ летен ден, изведнъж се появяват черни облаци и започва да вали за кратко, при което се образува ясно осезаема влага, която по един или друг начин въздейства на Вашите врати и би могла да доведе до нежелани дефекти. Експертите съветват да се доверите на компетентен търговец относно избора на Вашата входна врата, с цел получаване на максимално високо качество на достъпна цена!

От какъв материал да е входната врата предназначена за външни условия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *