Стъклена интериорна врата

Иска Ви се да обновите офиса или жилището, в което живеете с нова интериорна врата? На пазара в днешно време има голямо многоообразие на вътрешни врати. Вече се предлагат и ужасно много и различни варианти на отваряне, като вратата може да бъде както с нормално отваряне, така и плъзгаща, както чупеща, така и летяща или с автоматично затваряне. В същото време има и доста голямо разнообразие от модели врати. Има такива с матови стъкла, гравирани, с принт. Също и касата на вратата може да е в цвят, съобразен като цяло с интериора и останалите мебели в жилището.

Задължително е да се имат предвид някои специфичности на стъклените интериорните врати, както и разбира се на строителните отвори за тях. Изработват се от закалено стъкло като стандартно е 8 или 10 мм като дебелина. Поради тази причина то е изключително устойчиво на удар, като при такъв се начупва на дребни частици без остри ръбове с минимална опасност от порязване. Стъклото е възможно да бъде и ламинирано (триплекс) като в този случай между 2-4 милиметрови стъкла се поставя цветен слой, който е възможно да е от принт, плат или фолио.

Стъклата с фолио имат и предимство пред тези с фрезовка, като при евентуален удар парченцата се задържат към фолиото и стъклото не се разпада. Значително по-малка е вероятността за нараняване. Точно поради тази причина се смятат за по-безопасни. Възможно е стъклено крило да се монтира към каса, на плъзгащ механизъм, както и на подов автомат. Именно поради тези причини е хубаво да се помисли колко е удобно, практично или най-вече подходящо поставянето на стъклена врата. Предимно се избират такива интериорни врати във Варна за обществени сгради, офиси, кабинети, салони, заведения. Случвало се е да се монтират и в дома, например в трапезария, хол или всекидневна. Доста добро е решението за поставяне на такъв тип врата на баня, защото са влагоустойчиви и лесни за поддръжка.

В наши дни има наистина голямо разнообразие от стъклени интериорни врати на пазара, които дават възможност за развиване на въображението и реализация на почти всички интериорни идеи, без значение за какво помещение говорим като цяло.

Избор на интериорни врати за дома или офиса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *