Интериорни врати в дома

Ясно е! Врата/врати трябва да има всеки апартамент и всяко едно помещение.  Къщата сама по себе си може да се разделя с врата към всеки един етаж, отделно всяка една стая – хол, кухня, спалня, детска…  Когато избирате интериорни врати за Вашия дом е от изключително голямо значение да се спрете на подходящ модел, покритие и… цвят, разбира се. Да изберете най-подходящия цвят не е никак лесна задача. Може да комбинирате вратите си с цвета на ламината/подовата настилна (каквато и да е тя). Но това означава да сложите една и съща подова настилка в целия Ви дом, което понякога не е много сполучливо. Друг вариант е да комбинирате вратите с мебелите, което от своя страна означава да изберете всички мебели в сходни цветове. Отново НЕ лека задача. Може да изберете врати в различни нюанси. И така кашата в главата Ви е пълна! Прекалено много въпроси, прекалено много идеи, мнения, съвети.

А всъщност правила за комбинациите – няма. Най-най основното нещо при избора, това е Вашият вкус и Вашите харесвания и идеи в главата.

Искаме да Ви напомним някои прости неща:

  • Няма такова правило, което да гласи, че интериорните врати трябва да съвпадат с подовата настилка! Запомнете това!
  • Т.е вратите МОГАТ да бъда с различен цвят от този на пода!
  • Мебелите, таванът и вратите МОГАТ да са с еднакъв цвят, но това не е задължително!
  • Врати от всички нюанси могат да се съчетаят с подобен/същия цвят по пода или по прозорците.
  • Най-лесният вариант за комбинация е: интериорните врати да се съчетаят с дограмата Ви. В повечето случаи всички прозорци в дома са с един и същи цвят дограма.
  • Последно, но не по важност. НЕ бързайте! Дори да сте избрали цвета на вратите си, премислете 1-2 нощи. Вземете, ако трябва парченце като мостра и наложете на мястото на вратата. Представете си цвета реално. Заедно с мебелите, подовата настилка, цялостната концепция на жилището!
Вечният проблем – какъв цвят интериорна врата да изберем или как да комбинираме цветовете вкъщи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *