Лесни съвети за обновяване на старите интериорни врати

Интериорни врати за обновяване

Понякога не сме готови да се разделим със старите вещи или просто искаме от сантиментална или бюджетна гледна точка да ги запазим, но по някакъв начин да им придадем по-добър или съвременен вид, за да се връзват на дизайна ни. В такъв случай специално за старите интериорни врати може да се развихрим и да променим видя тотално с няколко много лесни стъпки. Едно от най-лесните и бюджетни идеи за смяна и обновяване на вида е лакирането на дървото с безцветен или с цветен лак. Обикновено се нанася с гъба, парцал или с четка, като преди това, вратата трябва да е демонтирана, да се свали обковът и да се почисти много добре, за да не запечатваме прах или мръсотия при нанасяне на лака.  Още един много лесен начин е боядисването на вратата с боя за дърво или поставяне на лепенки или фолио в различни дизайни, както и боядисването с шаблони, което придава уникален и различен вид на вратата, особено за детска стая.

Цялостна обработка на интериорните врати

Една много интересна идея е обработката на стара врата с епоксидна смола, с която се изработват много красиви и лесни дизайни и като голям бонус тя е много издръжлива, с висок клас на натоварване и употреба.  Друг начин е пълната обработка, което ще рече направата на напълно различен дизайн от стария. При такава промяна първо се налага да избелим вратата, да махнем фолиото или самото покритие, да се постави панел и на него по желание да се направят лайсни с различна дълбочина и дизайн и в последствие при нужда да се боядисат или да се положи стъкло. При вратите със стъкло е доста по-трудно, там е препоръчително да се остави в ръцете на квалифициран майстор, за да няма инциденти или разрушения. Като обикновено се махат и почистват стъклодържачите, избелва се и се боядисва, а самото стъкло, ако може се минава с пясъкоструйка, за да се направи матово или се почиства, може да му се сложи фолио или лист с цвят, за да е по-красиво. При него също може да се използват шаблони и лепенки и при обработка да се оставят места без мат ефект.

Нов живот на старите интериорни врати

Понякога колкото и да се стараем и да не ни се иска трябва да се примирим и да сменим дизайна и самите врати. За да запазим частица от старите врати, може да ги превърнем в друга мебел, която да влезе в употреба и да ни носи носталгия гледайки я.  При тази трансформация отново се използва епоксидна смола заради здравината си и поради способността си на спойка. Тук граници на въображението и креативността няма и стига да си направим скица и контур какво точно ще сътворим, ще се получи. Интересни идеи са маси, шкафове, бюра, табла, табели, дървени скулптури и още много.

Обновяване на старите интериорни врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *