Зима, бели врати и прозорци със стъкла

Ниските температури в края на есента и зимата спират строителните работи навън. Ако според графика си, сте направили план да смените входната врата на къщата през последното тримесечие на годината, трябва да изберете подходящо квалифицирани специалисти за тази цел. Инсталационната работа при ниски температури изисква мерки, които биха предотвратили бъдещи проблеми.

Зимното време не е благоприятно за монтирането на външни входни врати. Неподходящия избор на материали или неправилното им използване може да има катастрофални последици, както за крилото, така и за касата. Най-честата последица от неправилния монтаж на външни врати, поради ниската температура на въздуха, е течаща връзка между стената и касата. Тя причинява т.нар топлинни мостове, а те от своя страна, тежко охлаждат предверието и натрупването на капки вода върху касата. Също така често е причина за мухъл и дори пукнатини в касата, поради излишната влага.

Устойчива на замръзване технология

Зимните условия включват момента, когато външната температура падне под -5°C. След това монтажните пени се сменят от летни към специални, зимни, които имат своите специфики. Благодарение на тях външните врати могат да бъдат безопасно инсталирани, дори ако навън температурата спадне до -10ºC.

Зимните монтажни пени се различават от летните главно по техния химичен състав и вида на газа, използван като носител, което се изразява в по-добра толерантност към ниските температури. Използването на подходяща пяна за монтаж през зимата е от съществено значение. Летните пени не действат добре при ниски температури, тъй като при тях не се контролира добре процесът на декомпресия, което прави възможно тяхното „предозиране“. На практика това води до недостатъчна изолация на пространството между касата и монтажната стена.

Регулация на обкова

Правилното регулиране на пантите на вратата, спомага да избегнете проблеми със скърцане или не добро затваряне на крилото. Регулирането на обкова през зимата, изисква много умения от страна на монтажиста, както и разбиране как ще се държи материалът на студено.

Така че, преди да изберем монтажен екип, трябва да сте сигурни, че той е наясно с подходящите практически и технически познания за извършване на работа при необичайни условия. Правилната инсталация на вратата е гаранция за пълната ѝ функционалност, както по отношение на изолацията на интериора от студ, така и срещу взлом.

Монтаж на външни врати през зимата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *